HISTORIEN

Peruvian Pink Salt er et unikt salt som håndhøstes i Andesfjellene etter tradisjonelle metoder. Det går helt tilbake til tiden da Inkariket regjerte i Sør Amerika. Vidunderet finner sted hele 3300 moh, dypt inne i Inkaenes hellige dal, i nærheten av landsbyen Maras i Andesfjellene. På Quechua, Inkarikets språk, kalles området Kachi Raqay og består av omlag 4200 saltterrasser. Fra et urhav, begravet under flere tonn med fjell, strømmer saltvann ut til saltterrassene. Her evaporerer vannet under intens sollys og fører til at saltkrystallene spirer.

BÆREKRAFT

Peruvian Pink Salt tilhører ingen stort selskap, men eies fortsatt av lokalbefolkningen den dag i dag. Saltet har gått i arv i generasjoner og er i dag den økonomiske bærebjelken til landsbyen Maras. I 2004, før saltet ble kommersialisert, var Maras på vei til å bli en «spøkelsesby». I dag blir området årlig besøkt av 700.000 turister, som sammen med Peruvian Pink Salt holder liv i Maras.

SMAK

Peruvian Pink Salt er uraffinert og rikt på mineraler. Med andre ord helt naturlig og uten tilsetningsstoffer. Kjent for sin kraftige smak, kan det brukes en mindre mengde salt i matlagingen enn man pleier, samtidig som smaken fremheves. Saltet er i dag svært populært i USA, Oceania og Asia. Flere renommerte restauranter og kokker verden over bruker saltet, nettopp på grunn av dets karakteristiske trekk. Det sies at det er den tynne luften, kombinert med intense solstråler og upåvirkede omgivelser, som gir Peruvian Pink Salt den unike smaken. Skap Gourmet Opplevelsen på ditt kjøkken!