HISTORIEN

EN ARV FRA INKAFOLKET
PERUVIAN PINK SALT

Peruvian Pink Salt er et unikt uraffinert salt som håndhøstes etter tradisjonelle metoder. Anvendt i peruansk mat helt siden Inkafolket regjerte i Sør Amerika. Peruvian Pink Salt, utvinnes dypt inne i Inkaenes Hellige Dal, 3300 moh, og kombinerer både historie og smak. På quechua, Inkafolkets språk, kalles området Kachi Raqay og består av 4200 saltterrasser. Fra et forhistorisk hav begravet inni Andesfjellene strømmer saltvann ut på terrassene, hvor vannet evaporerer under intens sollys. Og slik blir kanskje verdens beste salt til, Peruvian Pink Salt. Med stolte tradisjoner i peruansk mat!

SMAKEN AV ANDESFJELLENE

Peruvian Pink Salt tilhører ingen storindustri, men eies fortsatt av lokalbefolkningen. Saltterrassene har gått i arv fra generasjon til generasjon og er den økonomiske hjørnesteinen til landsbyen Maras. I 2004, før Peruvian Pink Salt ble kommersialisert, var mulighetene for folk i Maras ikke-eksisterende. Takket være Peruvian Pink Salt blomstrer i dag Maras, som også besøkes av 700.000 turister som årlig vil se saltområdet.