OM PERUVIAN PINK SALT

BESKRIVELSE OG BRUK AV
PERUVIAN PINK SALT

Utvunnet fra saltterrassene i Maras, 3300 moh i Andesfjellene. En kilde til naturlig salt av høy kvalitet som går tilbake til Inkariket mer enn 600 år siden. Peruvian Pink Salt er håndhøstet fra fjellvann som strømmer ut til 4200 menneskalgde terrasser. Terrassene eies i dag av lokale familier som frakter saltet til lokale markeder ved hjelp av esler. Et bærekraftig produkt.  

Det mineralrike vannet gir saltet en særegen og karakteristisk smak. Ettersom Peruvian Pink Salt er 8 ganger saltere enn vanlig salt, kan du bruke mindre salt i matlagingen. Den sprøe teksturen og lyse smaken gjør Peruvian Pink Salt ypperlig som finishing salt, men også perfekt i all slags matlaging. Peruvian Pink Salt er en naturlig kilde til mineraler og sporstoffer og bidrar til en delikat smaksbalanse i maten. Brukt av flere av verdens beste kokker, anses Peruvian Pink Salt som et av de beste salt til kjøtt, fisk og salater.  

PERUVIAN PINK SALT
HELSE

Fordelene til Peruvian Pink Salt strekker seg lenger enn øyene og smaksløkene rekker. Som et naturlig salt er det rikt på mineraler og sporstoffer som blant annet jern, kalsium og magnesium.  Men det skal sies at man må spise veldig mye salt for at mineralene skal kunne påvirke kroppen i særlig grad. Verdens helseorganisasjon WHO anbefaler at saltinntaket i befolkningen begrenses til 5 gram per dag. En av fordelene med Peruvian Pink Salt er blant annet dets kraftige smak, som gjør at du kan bruke mindre salt enn vanlig. I motsetning til andre salt, som hovedsakelig kommer fra havet, kommer Peruvian Pink Salt fra fjellet. Det betyr at kroppen skånes for giftstoffer, som eksempelvis mikroplast. Bry deg om hva du får i deg og bry deg om hvor det kommer fra.

PERUVIAN PINK SALT
FORSKJELLEN

Peruvian Pink Salt kommer fra solevaporering, forskjellig fra moderne raffinert salt og inneholder en variasjon av mineraler som spiller en rolle i kroppens funskjon. Peruvian Pink Salt er 100% Naturlig, uten tilsetningsstoffer. Vanlig bordsalt er hovedsakelig ovntørket natriumklorid med antiklumpemiddel. Mineraler som jern, kalsium og magnesium fjernes i prosessen. Tørkingen involverer meget høy varme for å fjerne fukt. Raffineringsprosessen skaper et produkt som ikke er naturlig og hard mot kroppen. Peruvian Pink Salt håndhøstes, renses for steiner og andre naturlige partikler og pakkes.

PERUVIAN PINK SALT COLLECTION